Ако желанието е слабо, накладете огън под него.

Warning: unserialize() expects parameter 1 to be string, array given in /home/praxissu/public_html/misliaktivno.com/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 97

 Skyworks4 тайни как да запалите искрата за успех

Успеха не е резултат от спонтанно желание. Трябва да накладете огън под него, 
да използвате искрата на желанието, за да го запалите и да сте готови да се опарите много пъти 

 

Всички сме чували, че едната от тайните на успеха е да имаш вътрешния огън и искрата на желанието да успееш. И ако наблюдаваме наистина успелите хора, едно от качествата което можем да намерим в повечето от тях е непоколебимия стремеж и искрата на успеха. Страстта им към успеха е направо „налудничава“ и често изгаряща за тези, които ги наблюдават. Тези  хора като, че ли имат нещо вътре в тях, което не им дава мира и ги кара да успяват.

Но повечето от нас?

Четем книга, отиваме на семинар, сядаме и решаваме, че през новата година ще…. Вдъхновяваме се, че „най-накрая ще бъдем това което можем да бъдем“.

Чустваме се вдъхновени, запалваме огъня вътре в нас и готово. Ще действаме.

Но идва вторник и живота си тече в своето темпо. Скоро отново се озоваваме в рутината, подчинени на ежедневието, изоставили сме целите и  сме фокусирани в това да осигурим плащането на сметките за тока и парното.

Какво се случи с това въудушевление и мотивация? Точно като хубавия филм, който гледахме по празниците. Помним, че беше хубав, но усещането как се чуствахме след като изгледахме филма е доста бледо и празно от емоция.

Този вид еуфория на празниците и новата година не е онзи вътрешен заряд, с който успяват наистна успешните хора.

Когато погледнем успешните хора, откриваме, че те не са хора с мотивация, а хора, които постоянно работят за своята мотивация 

Искрата на успеха не е нещо, с което или си роден или не си. То е качество, до което всички ние имаме достъп. Но някои от нас го използват постоянно, а други не.

Ето как да използвате тази искра

  1. Намерете своето истинско призвание и създайте важни за вас цели около него. 

Тони Робинс един от гигантите в мотивацията казва „Хората не са мързеливи. Просто имат импотентни цели – това е техните цели не ги вдъхновяват“. Ако все още не сте открили своето призвание в живота, което ви вдъхновява и пали, знайте че шанса да не се будите сутрин енергизирани и с желание за живот, е доста голям. Ако призванието ви е просто да преживявате ден за ден докато дойде уикенда, бутона за изключване на алармата сутрин ще е по-привлекателен от това да станете от леглото и да започнете деня си с радост.

Всички ние имаме нужда от призвание, за да бъде живота ни жизнен и хармоничен. Но имайте предвид, че призванието ви не винаги трябва да бъде нещо като „да променя света“. То трябва да е вашия достоен идеал, за вашия живот. Може да е нещо като „Искам да съм добър родител на децата си, да им осигуря сигурен и пълен с радост дом“ или „Искам да стана най-добрия мениджър и да достигна желаните резултати с екипа си.

Вашето призвание е уникално и лично ваше. Това не е идеята на някой друг, как вие да живеете живота си. То ще расте и ще се променя с времето и периодите на живота ви, отделете време да откриете личното си истинско призвание в живота си. Напишете го на лист и го четете редовно. Когато редовно следвате желанието на сърцето си и ставате все по-добри в това, което правите за да го изразите, вие вече сте успешен човек

Най-доброто определение за успеха, което аз познавам е на Ърл Найтингейл, който казва че

"Успеха е прогресивната реализация на достоен идеал"

Следващата стъпка е да създадете своите цели, които подкрепят израза на вашето призвание. Какво искате например да правите и постигнете като „страхотен родител“ или „най-добрия мениджър“ . Напишете своите цели и ги дръжте близо до себе си.

2. Свържете своето предназначение в живота и целите си с вашия списък          

 „Да направя днес“

Аз съм щастливка защото целия ми живот и списъците ми са свързани с моята мисия и призвание да помагам на другите да изразят най-доброто от себе си. Всеки път когато пиша статия, говоря пред хора в програмата „Образа на победителя вътре в мен“ или заставам, като ментор на младите хора в Академията новите бизнес лидери, аз знам че всичко това е директно свързано с моята мисия и призвание.

Е понякога трябва да си припомням това онова. Но всеки път когато зацикля в някои проект, връзката ми с това призвание ми помага да получа искрата да продължа напред .

Повечето от нас позволяват на ежедневните ни потребности да диктуват живота ни и да определят точките в списъка „да направя днес“ . За да избегнете това, вместо „да направя днес“, запишете отгоре на списъка си въпроса „Какво мога да направя днес, което ще ми помогне да изразя своето призвание и постигна целите си?“ Фокусиратено върху призванието и целите ви, може да ви се стори странно в началото, но след като го направите, ще откриете в себе си онзи ентусиазъм и нетърпение, който имате след празниците, семинара или страхотната книга, която неотдавна четохте.

3. Запалете огън! 

Разбира се не в буквалия смисъл. Въпроса е, да не чакате вдъхновението и желанието да ви споходи. Намерете и практикувайте често най-естествения начин да го достъпвате, когато имате нужда от него.

Да четете вдъхновяващи книги или цитати с мотивиращи мисли, които аз наричам витамини за съзнанието, ще ви даде възможност да намирате искрата на желанието по-често в себе си. Може да танцувате, тренирате, да се смеете или просто да се виждате с хора, които ви мотивират. Каквото и да е създайте практика, която ви вдъхновява и пали.

4. Създайте свой собствен бутон „паля“

Докато създавате своята цел и вашето избрано призвание създайте и начин, по който ще си припомняте за него. Дали ще вземете решение и ще стиснете в юмрук дясната си ръка няколко пъти, докато повтаряте на глас това решение, дали ще го свържете с предмет или ритуал няма значение, важното е тялото ви да запомни и разпознава това решение и чуство на отдаденост и решителност и това да бъде ваши бутон „паля“ огъня на желанието си за успех.

Има една техника в НЛП, която се нарича котва и много подходяща за такъв тип бутони. Но не е необходимо да използвате точно това. Мускулите и тялото ви запаметяват командите на съзнанието, само кажете какво и тялото ви ще намери начин да го направи. Същото е като вярването „преди да кажеш нещо брой до три“. Използваме го, когато сме под стрес, караме се с някои и искаме да избегнем скандала. Направете своето преди да се разколебаеш и отчаяш ……. оставям на вас. Решете какъв е вашия спусък на копчето „паля“ огъня на желанието и го използвайте по-скоро често, отколкото от време на време.

5. Най-важно от всичко е да имате желание. 

Наистина най-важното от всичко е желанието. Както казва д-р Наполеон Хил.

“Началната точка на всяко постижение е желанието”

и ако досега не сте успели с това да държите огъня на желанието винаги жив, не се отчайвайте. Винаги може да започнете пак. Начинаещия винаги е в най-изгодната позиция, защото си позволява да сбърка.

Оставям ви с още един витамин за ума на Джордж Елиът

"Никога не е късно да бъдеш, това което си можел да бъдеш"

Ние не сме родени нито победители, нито губещи, ние сме родени избиратели. Не на някои друг, а на собствените си решения. Винаги имаме възможността да изберем желанието и мечтите си вместо рутината, съмненията и страха.

Виктория

ВИТАМИНИ ЗА СЪЗНАНИЕТО 
12272806_10205801091248028_746391035_n

благодарим за снимката на Vlad Trashliev

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *