Как да активираме интуицията ?

Warning: unserialize() expects parameter 1 to be string, array given in /home/praxissu/public_html/misliaktivno.com/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 97

Intuition 1

Интуицията!
ПРЕДИ ДА ПОСТИГНЕШ НЕЩО ТРЯБВА ДА ГО ОЧАКВАШ И ПОЧУСТВАШ В СЕБЕ СИ!

 Интуицията е твоето естествено състояние да бъдеш!

 Живота, вашия моя е създаден да бъде лесен. Ние сме създадени като естествено продължение на висшата ни същност. Ние сме създадени така, че да бъдем дълбоко свързани с природата и да се настройваме и слушаме нашата вътрешна мъдрост.

 Проектирани сме така, че да получаваме насока, лесно и без усилие от първоизточника на самия живот и сме направени така, че да действаме без страх за осъществяването на нашите идеи и импулси.

 За съжаление често забравяме това!

Учителят Петър Дънов е изследвал и развивал своята интуиция и тази на учениците си.

За интуицията той казва, че тя е гласът на душата.

„Човешки сили не са в състояние да оправят пътищата на Природата.

Там други сили работят. Засега на човека са дадени две задачи: да приеме соковете на своето сърце и да ги отправи към ума си. Втората задача на човека е да развие ума си, за да разбира Божиите пътища и закони, чрез които светът е създаден. Да развие ума си, това значи, да усили мисълта си. Ако мисълта на човека е силна, той може да приема Божиите блага и да ги предава. Той става проводник на Божественото. Ако мисълта на човека е слаба, той нищо не може да постигне. За такъв човек се казва, че не е развит. Колкото да е учен, ако човек не може да се ползва от великите блага на живота винаги ще страда.

 Как познава човек, кои неща са потребни за него и кои – непотребни? Чрез интуицията. Интуицията е Божествено чувство, вложено във всеки човек, но не е еднакво развито във всички хора. Който е развил това чувство в себе си, той сам проверява нещата.

 Както не е нужно за човека да търси някой професор да му каже, дали един лимон е кисел, така не е нужно за онзи, който има интуиция, да му се доказват нещата. Иска ли човек да познае колко е кисел лимонът, ще вземе нож, ще го разреже и ще го опита. Иска ли да провери нещо вън от своите пет сетива, човек ще приложи интуицията си и ще знае всичко, което го интересува. Като знае това, човек трябва да се допитва

до интуицията си. Намериш ли се в трудно положение и не можеш да решиш известен въпрос, обърни се към интуицията си, тя ще ти каже, какво да правиш. Вярно чувство е интуицията, тя никога не лъже.

Интуицията, като Божествено чувство, е капитан на човешкия кораб. Докато слуша този капитан, човек изобщо не може да греши. Умът, сърцето и волята са слуги на този капитан. Ако го слушат и му се подчиняват, човек живее добре. Не го ли слушат, животът на човека се отклонява от правия път.“  –  от Интуицията гласът на Душата

 Как да се настроите към своята интуиция?

Ако въображението, възприятието, разума, паметта, волята са мисловни фактори на съзнанието, които развиваме чрез практика. Интуицията изисква да се освободиш от вината и страха и да се довериш на себе си,  да благодариш и цениш своите естествени дарбри и таланти. Ето защо хора с не толкова развит интелект, опитност  или познание могат да виждат, знаят и разбират неща от живота. Те се доверяват на интуицията си, без да задават въпроси или да се съмняват в нейните послания. Задават своите въпроси и получават напътствия.

Да намериш отговора и да се настроиш и синхронизираш с това, което искаш, там където то вече същестува

 • Да се синхронизираш с енергията на нещото, което търсиш, човекът в който искаш да се превърнеш
 • Да следваш интуицията бед осъждане и ограничение на естествения ти талант
 • Да живееш с радост, приемане и смирение.

Мъдростта е да се научим да следваме сърцето, когато умът иска да съди и определя.

 Нашата висша същност ни подтиква да израстваме. Интуицията идва от Висшият разум и винаги ще ни заведе към по-високи нива на осъзнаване и проявление на желанията ни.

ИНТУИЦИЯТА е ВИСШЕТО ВЪЗПРИЯТИЕ и ОСЪЗНАВАНЕ

Уважавайте собствените си таланти. Единственото нещо, което е важно е да уважавате себе си.  Интуицията е толкова силна и голяма, че не се вмества в рационалното съзнание оценка и за да  я слушаме е необходимо да уважаваме талантите си.

 УВЕРЕНОСТТА е най-привлекателното нещо. Тя привлича, хора, факти и събития и и разум, който да ни води. Когато истински излъчваме увереност, ние се освобождаваме от страха от себе си и сме свободни да бъдем големи и смели.

ИНТУИЦИЯТА изисква огромно доверие в себе си. Когато се свържете със себе си вашата интуиция, ще ви преведе извън ограниченията на парадигмите (старите ви вярвания)

 КАК ДА РАЗПОЗНАВАМЕ ИНТУИЦИЯТА?

 Стане ли въпрос за разбиране на интуицията, често се объркваме. Просто защото тя не ни е дадена да я разбираме, а да я следваме. Все пак е добре да знаете няколко основни неща,  с които можете да разпознаете насоките от своята интуиция.

Интуицията може да ви даде насока как да постигнете нещо по-лесно, може да ви предупреди за наближаваща опасност, но ТЯ НИКОГА НЕ ВИ ПЛАШИ.

Проверявайти своята интуиция, чрез своето тяло и състояние. Ако усетите напрежение и тревожност, това е вашият страх. Ако имате както се казва „чуството, че трябва да направи нещо“ вероятно това е вашата интуиция. Имам чуството, че …….

 Интуицията няма да ви се обяснява, защо трябва да направите нещо, няма да бъде логична, тя не се интересува от вашите страхове и ограничения или липсата на знание за нещо. Тя знае, повече от вас, но не ви се обяснява. С интуицията не се води диалог. Задавате въпрос и чакате отговор. Ако не получите отговор, чакате или просто задавате още един въпрос. Диалог не водете. Това е функция на разума и логиката.

Бягаща или неспокойна интуиция – повечето хора използват тази интуиция и затова се изморяват от нея. Тя се проявява като

 • се синхронизирате с всичко около вас
 • зависими сте от емоциите на хората около вас
 • постоято четете и задавате въпроси на другите въпроси

Вашата интуиция чака да бъде събудена

 • Изградете неимоверно доверие в себе си
 • Бъдете специфични към това какво искате
 • Имайте крайни цели и състояния, а не средства за постигането им.
 • Бъдете спокойни,  а не припряни
 • Бъдете отворени и приемайте.

“Молитвата е когато ти говориш на Бог.

Интуицията е когато Бог ти говори на теб.“

Уейн Дайър

 ИНТУИЦИЯ = ДЕЙСТВИЕ

 Интуицията винаги ви приканва към действие. Всички интуитивни светкавици от информация ни казват какво да направите, за да бъдете, правите и имате това което искате. Тя е вътрешен водач , посока. В сравнение с другите мускули на съзнанието не изисква толкова много осъзнаване и приемане на нови идеи за да я развиете.

 Интуицията идва от Висш източник, за да отговори на въпроси ви. Тя е директен отговор на вашата молитва и ти казва какво да направиш. СЛЕДВАЙ и ДЕЙСТВАЙ.

 Вашето мислене ви дава причини и мотивация. Вашата ИНТУИЦИЯ ви дава посока и инструкция, какво да направите  за да стигнете там докъдето искате да стигнеге.

Понякога инструкциите на интуицията са малко налудничави ДОВЕРЕТЕ СЕ, и СЛЕДВАЙТЕ. Тя означава активност.

Освободете се от желанието да контролирате и вярвайте на себе си.

КЛЮЧЪТ КЪМ ИНТУИЦИЯТА Е ВЪПРОСЪТ?

 Ето и 5 точни и кратки стъпки към активиране на интуицията?

 Стъпка 1 – знайте точно какво искате?

Стъпка 2 – задавайте въпроси към резултата, а не към начина

Стъпка 3 – намалете звукът на разума

Стъпка 4 – бъдете отворени

Стъпка 5 – действайте

(Винаги когато искам помощ от интуицията си, докосвам сърцето си, за да проверя дали то е спокойно или разумът е доминиращ. Тялото ми знае, кое е истина и кое е илюзия)

 Разбира се има още много интересни факти, случай, истории, начини, методики за активиране на интуицията. Ще пиша повече за тях. В моята книга  7 Keys to Freedom, The Ultimate Guide for Develping the Mind разработихме цялостна концепция за развиване на интелектуалните фактори, където ще научите как да развивате интуицията си.

 Интуиция

Всички велики лидери са се научили да слушат интуицията си. Затова техните постижения са извън логиката за времето им.

 “Не позволявайте на шума от мнението на другите хора да заглуши шума на вашия вътрешен глас и най-важното имайте куража да следвате сърцето си и интуицията си. Те някак си вече знаят, в какво искате наистина да се превърнете. Всичко друго е второстепенно” – Стив Джобс

 Слушайте сърцето си.

Доверете се на себе си.

Ценете своята вътрешна мъдрост.

Виктория

Summary
Article Name
Как да активираме интуицията, ключът към храма на мъдростта
Author
Description
Всички велики лидери са се научили да слушат интуицията си. Затова техните постижения са извън логиката за времето им. Интуицията е свещен дар, който да ползваме. Тя не е странна хрумка на врачки, а достъп до мъдростта на Безкрайния Разум
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *