Красотата на мъдростта, спокойното съзнание

Warning: unserialize() expects parameter 1 to be string, array given in /home/praxissu/public_html/misliaktivno.com/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 97
Мъдростта е спокойствие, не повече знание

„За да придобиеш знание всеки ден прибавяй по нещо, за да придобиеш мъдрост, всеки ден се оттървавай от нещо“ Лао Дзъ казва

„За да придобиеш знание всеки ден прибавяй по нещо, за да придобиеш мъдрост, всеки ден се оттървавай от нещо“ Лао Дзъ казва

 Едно от основните неща, които ни пречат да се наслаждаваме на живота са нашите мисли пълни с тревога и притеснение за бъдещето. И живеейки в 21 век на тези географски ширини е абсолютно нормално да бъдем в такова състояние.

 Знаем обаче, че само когато мислите ни са спокойни и уравновесени можем да разсъждаваме трезво, да взимаме правилни решения, да се радваме на живота и да се чустваме добре.

 Аз се убедих, че съзнанието точно както тялото може да бъде тренирано чрез постоянни и правилни умствени упражнения и това е почти задължително.

 Едно от най-полезните упражнения, които съм правила сама и съм препоръчвала на много хора е за спокойствие на съзнанието. То ми бе дадено от моят ментор Боб Проктър, който сподели, че неспокойното съзнание е точно както водовъртеж от кална вода. Каквото и да има вътре, неможе да бъде използвано, заради мръсотията и вихрушката на тревогата.

Ето в какво се състои упражнението

 1. По-долу ще намерите извадка от книгата на Джемс Алън – „Мислите на човека“ – глава Спокойствие (SERENITY  ) – четете тази глава всяка сутрин в продължение на 30 дни. Ако прекъснете за повече от 2 дни започнете отначало. В рамките на тези 30 дни може да пропуснете само 2 пъти

2. След като прочетете главата – благодарете за 10 неща, които имате или бихте искали да имате в живота си

3. Изпратете мислено добри намерения на хората и обстоятелствата, които ви притесняват в живота ви.

4. Благодарете и сложете своето намерение за деня.

 цялото упражнение отнема от 10 до 15 минути. Ползата от него е неизмерима. Единственото което ви е необходимо е постоянство.

 из от книгата на Джеймс Алън Мислите на ЧОВЕКА

СПОКОЙСТВИЕ

 Спокойствието на съзнанието е едно от красивите бижута на мъдростта. То е резултат от усилието на постоянството и самоконтрола. Наличието му е индикатор за зрял опит, който е нещо повече от обикновено познание за законите и начините на действие на мислите….

 Мислите на ЧОВЕКА от Джеймс Алън Упражнение

Ако искате да тренирате съзнанието си да бъде спокойно вземете този безценен текс от Джеймс Алън и го четете всяка сутрин. После благодарете на нещата които имате в живота си и се настройте за денят си.

 Разбира се това упражнение не е панацея и останалите методи и форми за спокойствие на съзнанието, като медитация, спорт, творчески занимания, забавления са изключително полезни. Това упражнение няма за цел да замени някое от тях, а да ги допълни и да ви даде алтернатива. То занимава вечно търсещият ум със спокойствието.

Съзнанието може и трябва да бъде тренирано и в добра форма, точно както тялото ни.

Но трябва да бъде спокойно.

Виктория

 

Summary
Article Name
Красотата на мъдростта, спокойното съзнание
Author
Description
Спокойствието на съзнанието е едно от красивите бижута на мъдростта. То е резултат от усилието на постоянството и самоконтрола. Наличието му е индикатор за зрял опит, който е нещо повече от обикновено познание за законите и начините на действие на мислите....
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *