Как да превърнем грешките в победи в 4 стъпки

Warning: unserialize() expects parameter 1 to be string, array given in /home/praxissu/public_html/misliaktivno.com/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 97

„Постоянството за характера е като въглерода за стоманата!“

„Всеки неуспех крие в себе си семената на равен по големина или още по-голям успех“ Наполеон Хил

7 keys citat NAPRED

„…като въглерода за стоманата. В основата на постоянството седи силата на волята.“ Това беше едно от първите неща, които запомних от „Осма стъпка към богатството – ПОСТОЯНСТВОТО“ от класиката „Мисли и забогатявай“ на Наполеон Хил. Трябваше да прочета тази глава 30 пъти в рамките на 30 дни, заедно с още 4 човека – всеки на различен край на света и с различно часово време. Правих това упражнение още 3 пъти и смятам скоро да го повторя. До ден днешен се убеждавам, че постоянството е единственото нещо, което ни помага да продължим напред и когато срещнем успехи и когато се изправим в лице с лице с временното поражение.

Какъв е проблемът? Проблемът е, че ние не обичаме да правим грешки. 

Още от малки родителите ни правят всичко възможно, за да ни предпазят от грешки. После в училище учителите ни наказват с лоша оценка, ако сгрешим. Партньорите ни връщат така наречената „градивна критика“ за нашите грешки. Стига се дотам, че ако допуснем няколко пъти грешка, приемаме че това което искаме да направим е невъзможно и спираме да опитваме. Стигаме да абсурда да приемем грешката за обстоятелство. Повечето хора са готови да захвърлят целта си зад борда при първите прояви на съпротива или неуспех.

Не съм виждала успял човек, който да не се е научил да приема грешките като опит, а пораженията като временни явления.

Не говоря за фойерверките. Аз така наричам успелите за 1 ден, защото колкото бързо изгряват и толкова бързо угасват, независимо, че можем да се захласнем по красотата им.

Има една истина, която е очевидна:

Грешките се превръщат в победи благодарение на постоянството. 

Вие знаете това. Всеки добър спортист, майстор, професионалист е станал такъв благодарение на допуснатите грешки. Тези грешки дават обратна връзка, че е необходимо да продължим да пробваме, да ставаме по-добри в уменията си, но не и да спрем. Можем да решим да спрем, само ако сме престанали да искаме това, към което се стремим.

Ето какво ни казва д-р Наполеон Хил  (създателят на философията на успеха, прекарал 20 години от живота си да изследва живота на 500 от най-успешните хора и 20 000 неуспешни) за постоянството. Позволявам си да цитирам буквално, защото не бих искала да ви спестя и частица от неговата мъдрост и прямота.

„Малцина успяват да продължат напред въпреки несгодите и да постигнат целта си. В думата постоянство няма героичен нюанс, но то е необходимо на всеки човек, както въглеродът е нужен на стоманата.“

Всеки човек, продължава той, който има горещо желание и горещ стремеж, може да преодолее всяко временно поражение с помощта на 4 стъпки. Преди да предприеме тези 4 стъпки обаче, трябва да се увери че наистина има горещо желание да постигне своята цел.

4-те стъпки към придобиване на постоянство и сила на волята на д-р Наполеон Хил

„Всеки може да се научи на постоянство.

Постоянството е състояние на ума и следователно може да се култивира. Както всеки друг мисловен навик с помощта на четири стъпки. Те не изискват кой знае каква интелигентност и култура, а  само малко време и усилия. Ето кои са те:

1. Определена цел, подплатена със силен стремеж за осъществяване.

2. Определен план, който да води до системни действия.

3. Ум, пренебрегващ всички негативни и обезсърчителни въздействия от страна на роднини, приятели и познати.

4. Връзка с един или повече приятели, които да ви насърчават да изпълнявате плана си и да реализирате идеите си.“

Всеки човек, който овладее тези 4 стъпки, ще има достъп до невероятни вътрешни ресурси и възможност да прояви всяко свое желание във физическия свят.

Не може да се опише влиянието което оказва приложението на 4 стъпки в живота на човека. Сигурно ви изглеждат прости, но опитайте се да ги приложите и ще се убедите в тяхната ефикасност.

Продължете напред заедно с други хора, които да ви помагат и вярвайте, че грешките са само доказателство, че продължавате да опитвате.

Виктория Лазарова

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *