Как да мислим свободно и да реализираме идеите си?

Warning: unserialize() expects parameter 1 to be string, array given in /home/praxissu/public_html/misliaktivno.com/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 97

lightbulbСпомняте ли си първия път, в който наистина мислихте самостоятелно, свободно?

не се съобразявахте с другите или с обстоятелствата…

Този момент е толкова ключов, защото може да ни тласне към прогрес или обратно – да ни остави с усещането, че краката ни са вкопани в земята, че сме неспособни да се движим напред и да се развиваме.

Представете си какъв щеше да бъде светът, ако Бил Гейтс беше приел факта, че на практика няма какво да продаде на IBM, и вместо да създаде DOS (първата масово инсталирана компютърна операционна система) с наличните си ресурси, беше решил да приеме поражението и да се оттегли. Гейтс е имал различно виждане за своя живот. Той е размишлявал върху възможностите и върху това какво може да постигне.

Хора като Бил Гейтс и покойният Стив Джобс се концентрират върху възможностите, а не върху ограниченията. Ето защо те са били лидери в своята област и все още са смятани за такива. Лидерите използват съзнанието си по начин, който им отваря всички врати. Именно този уникален начин на мислене имаме предвид, когато говорим за самостоятелно мислене.
Помислете за онези моменти в живота си, когато сте постигали успех. В тези моменти вие сте използвали съзнанието си така, че да се разграничите от негативни хора, които са ви обезкуражавали с твърденията си, че не може да направите подобно нещо. Самостоятелното мислене надхвърля обичайната мисловна дейност. То е придобитият навик на родения победител в живота, силата, която отваря пред вас врати, докато следвате уверено житейския си път. И все пак колко хора наистина мислят по този начин и го прилагат на практика?
Покойният професор Дж. Б. Райн от университета „Дюк“, основател на научния подход в изследването на парапсихологията, твърди: „Вашето съзнание е най-мощната сила във всяко едно творение“. Вие си обяснявате света около вас според това, което ви показва „вътрешното ви око“.
Представете си, че съзнанието ви разполага с умствени мускули така, както тялото ви има телесни. Вие знаете как да тренирате телесните си мускули с упражнения. За да развивате съзнанието си, трябва да работите върху „умствените мускули“ или „интелектуалните мускули на съзнанието“.
Въображението, паметта, разумът, възприятието, интуицията и волята са интелектуалните мускули на съзнанието. Вие можете да ги използвате така, както използвате и мускулите на тялото си – целенасочено, или без да се замисляте (автоматично). Започвате да мислите самостоятелно, щом използвате съзнанието си по начина, по който то е предназначено да се използва – творчески, като влагате ентусиазъм както в настоящето си, така и във визията си за живота, който искате да създадете.

Всеки човек притежава интелектуални мускули. Ние се раждаме с тях, но много малък процент от хората ги използват ефективно, за да подобрят собствения си живот и този на любимите си хора. Това обяснява защо точно тези хора печелят най-много пари.
Вашето съзнание е постоянно заето с мисли, но нека не бъркаме мисловната дейност с мисленето. Всеки ден през съзнанието ви преминават стотици, дори хиляди мисли. От вас се изисква да ги пресеете и целенасочено да ги управлявате така, че да постигнете максималното, независимо от наличните в момента ресурси или от обстоятелствата. Ако, както често се случва, позволяваме на мислите си да препускат без контрол и не използваме способността си да мислим целенасочено, то ние просто допускаме мислите на някой друг да завладеят съзнанието ни.

 

Можете да прочетете повече за интелектуалните мускули на съзнанието в

 

„7 ключа към свободата“

Summary
Article Name
Как да мислим свободно и да реализираме идеите си?
Author
Description
Спомняте ли си първия път, в който наистина мислихте самостоятелно, свободно?..не се съобразявахте с другите или с обстоятелствата... Този момент е толкова ключов, защото може да ни тласне към прогрес или обратно – да ни остави с усещането, че краката ни са вкопани в земята, че сме неспособни да се движим напред и да се развиваме.
Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *