Книгата

Warning: unserialize() expects parameter 1 to be string, array given in /home/praxissu/public_html/misliaktivno.com/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 97
Мисли активно или съществувай пасивно

Мисли активно или съществувай пасивно

  • Искате ли да се научите да мислите активно?

  • Искате ли да разберете кои са интелектуалните мускули на съзнанието?

  • Искате ли да бъдете свободни от обстоятелствата и ограниченията в живота си

Napoleon HillОбразованият човек не е непременно онзи, който притежава максимално количество общи и специализирани знания, а онзи, който е развил способностите на ума си така, че да постига всичко, с каквото се захване, без да нарушава правата на другите. “Мисли и забогатявай”, Наполеон Хил

 


 

7 ключа към свободата, книгатаПредставяме ви колективен проект на автори от България, САЩ, Мексико и Канада – непубликувано досега знание. Седем ключа към свободата се откриват чрез правилното използване на шестте интелектуални мускули на съзнанието. Мастермайндът е седмият ключ. Всеки от нас притежава въображение, разум, памет, възприятие, интуиция и воля, които може да използва, за да бъде свободен и да развива своя потенциал.

 

Свободата е нещото, което всички търсим. Да бъдем свободни да бъдем, правим и имаме това което искаме. Свободата не е безплатна. Цената на свободата, която всички търсим, е раздялата със страха, съмненията и пасивното възприемане на нещата такива каквито са, навика да се носим по течението и да приемаме неприемливото като неизбежно. Активното мислене ще ви помогне да бъдете свободни.

Ментор на проекта и автор на предговора е Боб Проктър 

bob_proctor

Впечатлен съм от усилията, вложени в създаването на Седемте ключа към свободата. Тя засяга теми, които изучавам повече от 50 години и за които чета лекции по цял свят. Бях трогнат, когато ме помолиха да напиша предговор към книгата – рожба на колективното усилие на авторите, и веднага се съгласих. Книгата е посветена на една много сериозна тема, която, ако бъде разбрана правилно, може завинаги да промени живота ви към по-добро. Дори на мен книгата ми донесе ново осъзнаване и добри идеи как да развиваме и използваме по-добре мускулите на съзнанието си. Автор на бестселъра „Ти си роден богат“ („You Were Born Rich“) и участник във филма „Tайната“ („The Secret“).


МИСЛИ АКТИВНО ИЛИ СЪЩЕСТВУВАЙ ПАСИВНО

Мислещото човешко съзнание има своите интелектуални мускули и когато ги тренираме, ставаме по-свободни хора и интилигентни хора.

Нека да ги изброим: 

  • Възприятието – нашата способност да интерпретираме заобикалящата среда;
  • Въображението – творческата работилница на съзнанието;

  • Разумът – способността да избираме и взимаме решения; 

  • Паметта – библиотеката на знания,  вярвания и емоции;

  • Волята – способността ни да се фокусираме и изпълняваме желанията си;

  • Интуицията – способността да придобиваме познание от неограничен източник

  • и Мастермайнда – принципа и способността на хармоничното сътрудничество вътре и извън нас

Не е въпрос дали имаме положителното или отрицателното мислене, а активно и свободното мислене. Ако решите да  приложите концепциите в книгата, вие ще имате свободата да решите кое за вас е положително и кое е отрицателно.

Това е и активното мислене : Способноста да разделим фактите от илюзията и да изполваме онези от тях, които си хармонизират с нашите идеи.

 Активното мислене ще ви помогне да мислите с осъзнатост за нещата 

 Ще ви научи как да капитализирате най-големия си потенциал. 

и да тренирате мускулите на съзнанието си! 


Ето как беше създадена тази книга: 

Запознахме се на програма за сертификация към компанията на Боб Проктър през 2010 година

SEVEN 7

В края на програмата Боб ни каза, че ако не формираме Мастермайнд група, никога няма да бъдем достатъчно силни да продължим напред.

Така се формира и нашата група

Нита Матюс-Морган иницира тази група и в нея влязохме още 5 човека – Алехандро Торес-Марко от Мексико, Виктория Лазарова от България, Дон Носера от Охайо, САЩ, Гуен Бодроу от Канада и Селва Хамати от Сан Франсиско САЩ.

Мисли активно, автори 7 ключа към свободата

Всяка сряда ние се събирахме онлайн и споделяхме своите успехи, мечти, грешки и въпроси. Така станахме силни заедно и всеки прилагаше своето осъзнаване в живота и бизнеса си.

SEVEN 2

 

Докато един ден не решихме да направим нещо заедно и ето че се роди идеята за тази книга. Продължихме своята онлайн комуникация и организирахме свое мастермайнд събитие в САЩ, където прекарахме една седмица в обсъждане на идеите за книгата

SEVEN 1

SEVEN 4

Така се роди и нашата книга 7 ключа към свободата. Нарекохме себе си СЕДЕМ и тази цифра се превърна в специална за нас

Защото ние бяхме 6, но заедно бяхме създали Мастермайнда, който стана седмия член на екипа. Само когато бяхме във връзка заедно ние имахме достъп до мъдрост и познания много по-големи от нашите собствени.

Така стана и с интелектуалните фактори те са 6 на брой, но само чрез използването на Мастермайнда, ние можехме да ги използваме активно.
Затова и създадохме Мастермайнда като седмия интелектуален мускул на съзнанието. Той представлява принципа на хармоничното сътрудничество между всички останали фактори.

 

София -3 лв
страната 6 лв.